Skip to main content

Bola Sepak

Diogo Jota tambah senarai panjang pemain Liverpool alami kecederaan

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

2_75364158.jpg
Krisis kecederaan Liverpool terus meruncing dengan penyerang, Diogo Jota diketepikan selama 'beberapa bulan', sementara tiada tarikh pulangan ditetapkan untuk pemain tengah Curtis Jones atau penjaga gol Alisson Becker.

Jota dan Jones telah ditambah ke senarai yang kini menjangkau sembilan pemain senior yang tidak dapat beraksi untuk perlawanan akhir Piala Carabao menentang Chelsea Ahad ini.

"Kami mempunyai Diogo dengan masalah lutut diketepikan - ia jelas akan mengambil masa yang panjang," kata pengurus Jurgen Klopp menjelang lawatan pertengahan minggu ke Luton.
 

Pemain lain yang tidak dapat beraksi adalah Thiago Alcantara dan Stefan Bajcetic dan pemain pertahanan, Joel Matip (ACL), manakala penyerang, Darwin Nunez digantikan pada separuh masa kemenangan Sabtu di Brentford sebagai langkah berjaga-jaga.
 

Advertisement

Must Watch Video