Skip to main content

Bola Keranjang

Porzingis mula jalani latihan penuh

porzingis.jpg
The Dallas Mavericks menyasarkan buat hadapan untuk bintang mereka, Kristaps Porzingis, yang telah mula kembali berlatih Selasa lalu.

Porzingis -- NBA All-Star 2018  -- berlatih penuh buat pertama kali sejak menjalani pembedahan lutut Oktober lalu.

Porzingis terlepas baki saingan siri playoff pusingan pertama berdepan Los Angeles Clippers musim lalu, selepas mengalami masalah miniskus lutut yang berlaku pada Permainan 3.

"Kadang-kadang dalam beberapa minggu ke depan tidak masuk akal. Ia juga tidak pasti," kata ketua jurulatih Mavs, Rick Carlisle.

"Saya rasa kita harus terus menunggu dari hari ke hari dan berharap ia dapat terus bergerak ke arah yang positif."
 

Porzingis secara purata meraih  20.4 mata, 9.5 rebound  dan 1.8 assist untuk musim lalu.

Pemain berusia 25 tahun itu berjaya menarik perhatian Mavericks dari New York Knicks menjelang permulaan musim, selepas dipilih sebagai pemain keempat NBA Draft 2015.

"Saya hanya memerlukan sedikit masa sekarang untuk kembali mengikut rentak dan berasa seronok di gelanggang, dan itu sahaja," katanya.

"Saya tidak mahu mempunyai masa penyesuaian semasa saya sudah bermain. Saya ingin mencuba seberapa banyak yang saya dapat sekarang sebelum saya mula bermain, dan setelah saya mula bermain, saya mahu segera bermain di tahap tinggi."

Advertisement

Must Watch Video