Skip to main content
ligasuper

Jom Undi Gol Terbaik Liga Super Sekarang!

Bola Sepak

Evan, Ilham belum sertai skuad Selangor

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

020118maniam.jpg
Kedatangan tahun baru tidak membawa khabar gembira buat Selangor yang masih tenanti-nanti dua import Indonesia, Evan Dimas dan Ilham Udin Armaiyn.

Ini merupakan kali kedua Evan dan Ilham gagal melaporkan diri ke kem latihan pra-musim pasukan Selangor.

Faktor sebenar menimbulkan tanda tanya tetapi difahamkan ia berkait rapat dengan mandat  Presiden Persatuan Sepakbola Seluruh Indonesia (PSSI) yang tidak memberi restu untuk pemain negara itu beraksi dalam liga luar.

"Evan dan Ilham akan menyertai pasukan dalam beberapa hari lagi. Kami membenarkan pihak pengurusan untuk melakukan tugas tersebut," kata ketua jurulatih Selangor, P. Maniam.

Bagaimanapun, tetap ada senyuman dalam kem Selangor yang turun berlatih secara rasmi buat kali pertama di padang Majlis Sukan Negara (MSN) hari ini.

"Ini merupakan hari pertama kami berlatih di Bukit Jalil dan  rata-rata pemain teruja untuk memulakan latihan di sini," tambah jurulatih itu.

Advertisement

Must Watch Video