Baru-baru ini tular sebuah perlawanan antara Bangladesh dan Meldives yang dicemari dengan pergaduhan.
Dalam satu video yang tular menyaksikan pemain Bangladesh, Ali Amin, menolak pengadil perlawanan yang melayangkan kad merah susulah terlibat dalam pergaduhan.
Perkara itu menimbulkan situasi tegang antara pemain dan juga kelihatan beberapa penyokong hampir menyerbu masuk ke dalam padang susulan insiden pergaduhan yang berlaku antara pemain kedua-dua pasukan.
π¨ Tempers flared at the end of the Bangladesh π§π© vs Maldives π²π» clash as players from both sides got involved in a heated altercation.
A dramatic and chaotic finish to an intense match. π³π₯#Bangladesh #Maldives #Football pic.twitter.com/vvbIfJzr8Wβ Piyal Hasan Murad π§π© (@MuradPiyal) June 7, 2026
Perlawanan yang dihadiri hamper 2,150 penonton itu berakhir dengan kedua-dua pasukan terikat 1-1.
Untuk rekod, menerusi kod disiplin FIFA, pemain yang menyerang pengadil boleh dikenakan penggantungan minimum 4 hingga 6 perlawanan.