Skip to main content

Bola Sepak

Chelsea ledak sembilan gol benam Liverpool

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

Chelsea ledak sembilan gol benam Liverpool

Liverpool dimalukan apabila mereka tewas 9-1 kepada juara bertahan Liga Super Wanita, Chelsea, dalam suku akhir Piala Liga Wanita semalam.

Johanna Rytting Kaneryd menjaringkan hatrik, manakala bintang Matildas, Sam Kerr, menyumbang dengan dua gol ketika The Blues mara ke peringkat separuh akhir pertandingan dengan selesa.

Advertisement

Pengendali Liverpool, Gareth Taylor amat kecewa selepas kekalahan memalukan itu apabila dia memberitahu pemberita selepas perlawanan bahawa permulaan Tahun Baru akan menjadi sangat penting untuk pasukannya, yang sedang mengintai kemungkinan penyingkiran musim ini, "Saya suka berfikir secara logik dan sangat sukar untuk menjadi sangat kritikal.

"Kerana kami bekerja keras di sini untuk memperbaiki perkara ini tetapi terdapat banyak perkara yang kami perlukan untuk dapat melakukannya."

Pengendali The Blues, Sonia Bompastor, berasa sangat gembira selepas keputusan itu apabila dia memberitahu media, "Menamatkan tahun ini dengan cara ini adalah ideal dan sempurna."

Must Watch Video