Skip to main content

Sukan Lain

Herbert tutup peluang Tsitsipas rangkul gelaran hatrik

stefanos-tsitsipas_.jpg
Stefanos Tsitsipas menyaksika harapannya untuk merangkul gelaran hatrik di Open 13 Provence berakhir dengan kekalahan suku akhir semalam.

Pilihan kedua dikejutkan wakil ke-93 dunia dari Perancis, Pierre-Hugues Herbert, pakar beregu untuk meraih kemenangan 6-7 (6-8), 6-4, 6-2.

Herbert hanya menang satu perlawanan perseorangan dalam saingan jelajah 2021 sebelum minggu ini, tetapi Kei Nishikori dan Cameron Norrie tumbang kepada wakil berusia 29 tahun itu dalam pusingan awal sebelum mengejutkan pemain kelima dunia, Tsitsipas.

Ia merupakan kemenangan pertama dalam saingan perseorangan ke atas pemain di kelompok lima terbaik bagi Herbert, dan berkata, "Ia minggu yang menakjubkan bagi saya, terutama sekali perlawanan ini.

"Saya mengetahui akan bermain dalam perlawanan yang menarik dan berpeluang untuk menang dan berjaya melakukannya. Saya gembira dengan cara saya bermain. Sangat gembira mara ke separuh akhir.

Herbert bakal bertemu rakan senegara, Ugo Humbert dalam separuh akhir.
   

Advertisement

Must Watch Video