Skip to main content

Badminton

Masters Orleans: Lee Zii Jia tidak diberi laluan mudah ke pusingan 16

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

lee-zii-jia.jpg
Perseorangan lelaki negara, Lee Zii Jia, melepasi pusingan 32 Masters Orleans walaupun dituntut mengerah keringat sebelum mengatasi pemain Taiwan, Chi Yu-jen, di Perancis, sebentar tadi. 

Pemain nombor itu yang baru pulih daripada kecederaan pergelangan kaki sejak dua bulan lalu rebah 17-21 dalam set pertama. 

Namun, dia kemudian bekerja keras dan memerlukan tiga mata untuk mengikat kedudukan 17-17 sebelum mengutip empat mata berturut-turut bagi menjamin keputusan 21-17. 





Set ketiga terus berlangsung sengit dan enam mata berturut-turut menyaksikan memintas kedudukan lawan 14-12 sebelum seimbang 16-16. 

Dan pemburuan lima mata terakhir itu menjadi milik Zii Jia untuk menamatkan aksi juga dengan kedudukan 21-17 dalam tempoh 56 minit, sekali gus mengatur pertemuan sama Koo Takahashi dan Srikanth Kidambi, esok. 

 

Advertisement

Must Watch Video