Atlet tenis berkerusi roda negara, Abu Samah Borhan, dalam persiapan fasa akhir menjelang Sukan Para Asia 2026 di Aichi-Nagoya, Jepun.
Abu berkongsi, kem negara akan ke Austria untuk menghadapi beberapa kejohanan sebelum ke Jepun, dengan momentum daripada Sukan Para ASEAN di Korat, Thailand, awal tahun ini juga juga sedikit sebanyak membantu untuk menggegar bumi Matahari Terbit.
Fokus Abu ketika ini adalah untuk cuba meraih mata ranking semaksimum mungkin demi mengejar kedudukan lebih baik iaitu ketiga atau pun keempat dalam undian Sukan Para Asia yang bermula pertengahan Oktober depan.
"Kami akan ke Asutralia untuk mnenyertai tiga kejohanan di Australia. Kami cuba dapatkan momentum posisi pilihan ketiga untuk acara beregu dalam Sukan Para Asia.
"Kami kena kekalkan kedudukan itu dan dapatkan mata sebanyak mungkin untuk elak pilihan utama dari Jepun dan Korea Selatan," katanya hari ini.