Skip to main content

Sepak Takraw

Stadium Titiwangsa rancakkan suasana sepak takraw negara

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

sepak takraw

Presiden Persatuan Sepaktakraw Malaysia (PSM), Datuk Mohd Sumali Reduan, berharap Stadium Titiwangsa kini akan lebih fokus kepada penganjuran kejohanan domestik dan berkapasiti besar.

Jelasnya, dengan suntikan "Home of Sepak Takraw", program pembangunan juga akan diperbanyakkan atas dasar venue itu, secara tidak langsung memastikan ia menjadi hab dan tumpuan khusus buat sukan sepak takraw.

Advertisement

Sesi latihan pula akan tertumpu kepada kawasan sekitar Akademi Sepak Takraw di Kampung Baharu berikutan fasiliti dari sudut teknikal latihan lebih holistik di venue itu.

"Latihan kami di akademi di Stadium Jalan Raja Muda, Kampung Baharu, yang lengkap dengan penginapan.

"Dua venue ini (Stadium Titiwingsa dan akademi) adalah jalinan rapat yang menunjukkan sepak takraw adalah sukan warisan yang sedang meningkat.

"Dan ini menjadi petanda untuk kami mengadakan lebih banyak program pembangunan.

"Stadium ini tidak berapa sesuai untuk dijadikan pusat latihan dan lebih kepada (penganjuran) kejohanan," katanya hari ini. 
 

Topik Berkaitan

Must Watch Video