Pengarah Kejurulatihan Beregu Kebangsaan, Rexy Mainaky, berkongsikan dirinya terlepas peluang untuk menyaksikan perlawanan Arsenal di Stadium Emirates, London, baru-baru ini.
"Saya sepatutnya menonton perlawanan secara langsung tetapi tidak Berjaya mendapatkan tiket. Saya pergi ke sebuah bar untuk menonton di skrin besar dan nasib baik mereka menang menewaskan Chelsea 2-1.
Advertisement
Rexy tiba ke London bukan untuk bercuti, sebaliknya membawa tugasan besar Bersama kem badminton negara dalam Kejohanan Badminton Seluruh England 2026.
Bekas juara Seluruh England sebanyak dua ka;i itu turut menjelaskan mengenai peluang besar yang dimiliki beregu nombor satu Wanita negara, Pearly Tan-M. Thinaah, dalam kejohanan itu.
"Mereka telah berada di sini beberapa kali, dengan keputusan terbaik mereka mara ke suku akhir. Mereka tidak sabar untuk beraksi tahun ini.
"Mereka benar-benar ingin melakukan sesuatu yang berbeza dan jauh lebih baik daripada tahun-tahun sebelum ini." tambahnya.