Penyerang muda Buriram United, Suphanat Mueanta, nyata puas apabila membantu pasukannya mempertahankan gelaran kejuaraan Kejohanan Kelab-Kelab ASEAN (ACC) Piala Shopee bagi musim kedua berturut-turut.
Tonggak berusia 23 tahun itu, bagaimanapun, mengakui kecewa apabila gagal untuk beraksi dalam tempoh 90 minit perlawanan apabila dia dikeluarkan dalam babak kedua memuntuk beri laluan kepada Shinnaphat Leeaoh.
Dan ketika ditanya mengenai gandingannya bersama Theerathon Bunmathan yang menghasilkan jaringan pertama Buriram, Suphanat memaklumkan dia dan Theerathon memiliki persefahaman yang cukup baik terutama bagi mencipta ruang mencetak gol.
Dalam aksi final kedua di tempat sendiri pada malam tadi itu, Suphanat turut dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Perlawanan Akhir.
"Saya gembira dengan tahap persembahan tapi terkilan tak dapat habiskan 90 minit permainan.

"Kadangkala sukar untuk menghuraikan sesuatu itu tapi sebaik saya nampak Theerathon Bunmathan, saya sudah tahu dia akan membuat hantaran.
"Kami bangga dapat merealisasikan kejuaraan ini selain berbangga dengan rakan sepasukan," katanya.