Nick Kyrgios telah memperoleh wildcard untuk kepulangan profesionalnya ke gelanggang, sembilan bulan selepas penampilan terakhirnya.
Bekas naib juara Wimbledon itu hanya bermain empat kejohanan pada tahun 2025, menandakan sejumlah hanya lima penampilan Jelajah ATP sepanjang tiga musim terakhir -- tempoh yang dilanda kecederaan bagi pemain Australia itu.
Advertisement
Pemain berusia 30 tahun itu telah menghabiskan bahagian akhir kerjayanya bergelut dengan masalah fizikal, dengan beberapa penampilan Jelajah selepas menjalani pelbagai pembedahan pada tahun 2023 dan 2024.
Proses pemulihan mengambil masa hampir dua tahun -- di mana dia juga mempertimbangkan untuk bersara -- walaupun tahun 2025 menyaksikan beberapa halangan yang menghalangnya daripada mengekalkan konsistensi di Jelajah.
Kyrgios hanya berjaya satu kemenangan sepanjang tahun, mengalahkan Mackenzie McDonald di Terbuka Miami pada bulan Mac. Itu adalah kejohanan perseorangan terakhirnya musim ini, walaupun dia membuat penampilan beregu yang singkat pada bulan Ogos di Terbuka DC bersama Gael Monfils, di mana mereka tewas pada pusingan pertama.
Sama seperti pada tahun 2025, Kyrgios sedang bersiap sedia untuk musim akan datang dengan penampilan di Kejohanan Antarabangsa Brisbane bagi memulakan tahun ini, susulan pengesahan wildcard daripada penganjur.
Awal tahun ini, Kyrgios menerima dua jemputan, untuk menyertai dalam acara perseorangan dan beregu.