Pusingan kedua perlumbaan pertama Malaysia Touring Car Championship (MTCC) 2026 di Litar Antarabansga Sepang (SIC) hari ini menyaksikan pelumba Honda Malaysia Racing Team, Aaron Lim, bersama gandingannya, Avila Bahar, mendominasi kategori MTC dengan catatan masa 50:51.390s.
Pasukan sama turut memenangi tempat kedua menerusi gandingan Lai Wee Seng dan Mohammed Fariz, dengan perbezaan masa 24.601 saat.
Bagi Aaron, kejayaan yang dilakar di SIC itu mampu dijadikan sebagai pembakar semangat menjelang perlumbaan kedua esok.
"Avila menyerahkan kereta kepada saya dengan pendahuluan yang amat baik, jadi ia memudahkan tugas saya," katanya kepada wartawan Astro Arena, Fadhirul Shuhaimi.
"Ideanya adalah untuk mengenali perwatakan jentera kami sewaktu perlumbaan panjang, jadi kami dapat mencapai sasarannya.
"Esok kami akan cuba melakukan perkara sama."