Kapten Perancis, Kylian Mbappe, tidak menyertai latihan pada Selasa setelah mengalami simptom seperti selesema, seterusnya menimbulkan keraguan mengenai penglibatannya untuk perlawanan Liga Negara-Negara Eropah (UNL), kata Konfederasi Bolasepak Perancis (FFF).
Penyerang Real Madrid itu kekal di pusat latihan Perancis sementara skuad kendalian Zidane yang lain menyertai sesi latihan.
Sesi tersebut merupakan yang kedua bagi jurulatih Perancis yang baharu, Zinedine Zidane, untuk mempersiapkan skuad bagi perlawanan pertama kendaliannya yang akan menentang Turkiye di Kocaeli pada Jumaat.
Perancis juga akan dijadualkan menentang Belgium sebagai tuan rumah dan juga pelawat, serta menjadi tuan rumah bagi perlawanan menentang Itali sepanjang tempoh antarabangsa kali ini.
Kondisi Mbappe menimbulkan kerisauan Zidane dalam isu pemilihan pemain. Zidane akan memulakan jawatannya bersama pasukan kebangsaan selepas menggantikan bekas rakan sepasukannya di Perancis, Didier Deschamps, selepas Piala Dunia 2026.