Skip to main content

Bola Sepak

Liga Super: Tiga sentuhan pemusnah pemain import, mata penuh untuk Selangor

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

Liga Super

SELANGOR 3 MELAKA 0

Tiga jaringan pemain import dalam separuh masa pertama memastikan Selangor mencetak kemenangan selesa ke atas Melaka di Stadium MBPJ, sebentar tadi.

Advertisement

Noor Al-Rawabdeh, Alvin Fortes danChrigor Moraes memberi gambaran Selangor seolah-olah akan berpesta gol apabila mendahului 3-0 dalam separuh masa pertama dalam tempoh 13 minit. 

Ia memaksa jurulatih sementara, S. Subramaniam --  yang menggantikan Datuk K. Devan yang mengundurkan diri tiga hari lalu -- menggantikan Victor Carvalho dengan seorang lagi pemain import, Michael Ozor, bagi mengukuhkan bahagian pertahanan Melaka yang rapuh tatkala permainan hanya berusia 15 minit.

Begitupun, Gergasi Merah kurang menyengat dalam babak kedua di sebalik mengekalkan dominasi mereka berikutan hantaran kurang kemas di kawasan berbahaya pelawat, sekali gus menafikan sebarang usaha pertambahan gol.

Kemenangan ini meletakkan Selangor ke tangga ketiga Liga Super untuk berkongsi 35 mata dengan Kuching City dan Kuala Lumpur City.

 

Topik Berkaitan

Must Watch Video