Selangor mempamerkan kebangkitan bertenaga pada separuh masa kedua untuk menewaskan Terengganu 3-0 dalam aksi Liga Super 2026/2027 di Stadium Gong Badak, malam ini.
Selepas 45 minit pertama berakhir tanpa jaringan, Selangor mengubah rentak permainan selepas rehat untuk menghasilkan tiga gol dalam tempoh kira-kira setengah jam.
Separuh masa pertama menyaksikan permainan berlangsung agak seimbang, dengan Selangor merekodkan lima percubaan, manakala Terengganu menghasilkan tiga percubaan.
Kedua-dua pasukan bagaimanapun gagal memecahkan kebuntuan sebelum masuk ke bilik persalinan dengan kedudukan kekal 0-0.
Selangor akhirnya membuka tirai jaringan pada minit ke-59 menerusi Kay Tejan, sebelum Chrigor Moraes menggandakan kelebihan empat minit kemudian.
Terengganu cuba bangkit dengan meningkatkan tekanan, malah menghasilkan lapan percubaan sepanjang separuh masa kedua.
Namun, usaha tuan rumah gagal diterjemahkan kepada jaringan.
Sebaliknya, Selangor terus mengawal keadaan dan Chrigor melengkapkan malam gemilangnya apabila meledak gol kedua peribadi pada minit ke-92 untuk memastikan kemenangan 3-0 buat Gergasi Merah.
Selangor turut mencatatkan tujuh percubaan pada separuh masa kedua dan berjaya memanfaatkan peluang dengan cukup berkesan.
Kemenangan itu memberikan permulaan positif buat Selangor dalam kempen Liga Super musim ini, manakala Terengganu perlu mencari jawapan selepas gagal menghasilkan jaringan di laman sendiri.
Tiga gol selepas rehat menjadi pemisah -- Selangor membuktikan ketajaman mereka ketika Terengganu gagal memanfaatkan peluang yang dimiliki.