Anak lelaki bekas penggempur kebangsaan, Zaquan Adha Abdul Radzak, antara 39 pemain yang melaporkan diri untuk skuad B-13 di Akademi Mokhtar Dahari (AMD) di Pahang, semalam.
Program Pembangunan Bolasepak Kebangsaan B-13 (generasi 2013) ini akan mendapat sentuhan daripada bekas penolong jurulatih kebangsaan, Hassan Sazali Waras, yang akan dibantu penolongnya, Fadzli Saari dan Fauzi Kassim serta jurulatih penjaga gol, Firdaus Mohamad.
Advertisement
Anaknya, Muhammad Aisy Qaiser, merupakan sosok yang tidak asing di padang latihan kelab di mana bapanya pernah mencurahkan keringat seperti Johor Darul Ta'zim (JDT), Kedah Darul Aman dan Negeri Sembilan apabila sering menemani Zaquan Adha menjalani latihan.
Zaquan Adha juga sempat menitipkan pesanan kepadanya di Instagram di sekeping gambar dengan kapsyen yang berbunyi: "Kejarlah impian mu Aisy Qaiser."
Dalam satu kenyataan di media Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) turut memaklumkan Datuk Ong Kim Swee yang dilantik sebagai pengarah teknikal NFDP yang baru dan Datuk Dollah Salleh sebagai penolong pengarah teknikal NFDP.
Razip Ismail pula akan bertindak sebagai ketua pendidik jurulatih dan pencarian bakat NFDP, serta dibantu oleh P. Ganasamurthy, Abdul Ghani Malik dan S. Veloo.