Bekas penyerang Harimau Malaya, Norshahrul Idlan Talaha, berkongsikan momen-momen mencabar dalam karier bola sepak profesionalnya ketika tidak dibayar gaji oleh pihak pengurusan pasukan.
Bekas pemain Kelantan yang lebih dikenali sebagai Matyo itu merupakan antara pemain yang berada dalam skuad emas negara ketika menjuarai Piala AFF 2010.
"Saya ni kalau nak cakap pasal gaji boleh menitik air mata. Yang tahu anak dan isteri, tetapi anak masih kecil ketika itu, paling sulung ketika itu tingkatan satu.
"Ketika saya di Melaka, saya sewa bilik saja. Tiada dapur dan apa-apa, anak saya ikut dan bersekolah di Melaka. Memang susah kerana orang tidak tahu, apabila lawan kita kena marah, naik kes mahkamah sampai sekarang tiada apa-apa." kongsinya ketika berada dalam satu podcast bersama THR Gegar.