Skip to main content

Bola Sepak

Final Piala Malaysia: Saya bukan Tuhan -- Aidil Sharin

aidil sharin

"Saya bukan Tuhan."

Itu jawapan spontan pengendali Kuching City, Aidil Sharin Sahak, sebaik disoal wartawan Astro Arena, Fina Nasrom, mengenai maksud kenyataannya menegaskan "we can't control the result" sebanyak dua kali, dalam sidang media Final Piala Malaysia hari ini.

Di sebalik ketidakmampuan Aidil Sharin untuk meramal keputusan aksi getir final Piala Malaysia menentang Johor Darul Ta'zim (JDT) di TM Stadium Nasional malam esok, satu jaminan yang boleh diberikannya adalah persembahan luar biasa anak buahnya, yang pastinya menarik untuk disaksikan penyokong yang hadir.

"Kami tidak dapat mengawal keputusan tetapi sudah pasti daripada segi prestasi, saya sentiasa percaya kepada pemain dan mereka amat teruja, tetapi saya harap mereka tidak terlalu teruja sehingga melakukan banyak kesilapan.

"Saya bukan Tuhan. Hanya tuhan tahu apa yang menanti kita, sedangkan kita tidak tahu sama ada esok kita masih hidup atau tidak.

"Jadi, itulah yang saya maksudkan ketika bercakap kami tidak boleh mengawal keputusan, kami tidak tahu bagaimana keputusannya nanti.

"Tetapi daripada segi prestasi, itu lebih penting untuk memastikan kami boleh bersaing.

"Apabila kami bermain menentang pasukan terbaik liga dan Asia, ia memberikan motivasi kepada pemain kami.

"Saya percaya pemain kami, apabila berdepan JDT, mereka akan memberikan yang terbaik.

"Anda boleh lihat kepada beberapa perlawanan terakhir kami menentang mereka, ia sentiasa perlawanan yang sengit dan bagus."

 

Must Watch Video