Kuching City akhirnya memperoleh mata pertama dalam kempen Liga Juara-Juara Asia Dua (ACL2), sebentar tadi.
Enggan mengulangi kesilapan terlepas tiga mata ketika berdepan Phnom Pen Crown dalam aksi pertama minggu lalu, barisan kendalian Aidil Shahrin Sahak itu turun ke Stadium Taha Ariffin dengan kesebelasan utama terbaiknya.
Pasukan tuan rumah bernasib baik seawal minit ketiga apabila kesilapan pertahanan Kitchee yang membuat hantaran ke arah Pong Cheuk Hei, namun penjaga gol itu terhantar bola ke gawang sendiri.
Kitchee yang tersentak mula memperkemaskan corak permainan dengan hantaran pendek serta serangan yang lebih agresif, dan usaha ini membuahkan hasil pada minit ke-14 apabila rembatan kaki kiri, Everton Camargo, menyamakan kedudukan menjadi 1-1.
Bagaimanapun, separuh masa pertama kekal seimbang dengan kedua pasukan saling mencuba menggandakan kedudukan tetapi tiada tambahan gol untuk masing-masing berkongsi satu mata dalam aksi kedua Kumpulan H.