Skip to main content

Tenis

Terbuka Kanada: Tommy Paul singkir pemain nombor satu dunia Carlos Alcaraz di Toronto

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

c6d492f128434d3bab802fbce0c4d3e7.jpg
Pemain nombor satu dunia, Carlos Alcaraz, telah tersingkir daripada Terbuka National Bank selepas tewas kepada Tommy Paul dari Amerika Syarikat untuk tahun kedua berturut-turut di Toronto.

Alcaraz, yang mencatatkan kemenangan berturut-turut 14 perlawanan, berjaya bangkit semula ke dalam saingan selepas ketinggalan set pertama dengan kekalahan 6-3, memenangi set kedua 6-4.

Tetapi Paul berusaha sehabis baik dan menguasai permainan, memenangi 21 daripada kemungkinan 23 mata, menewaskan pemain nombor satu dunia pada set terakhir 6-3 untuk membawanya ke separuh akhir.

“Saya bermain dengan sangat bagus hari ini,” kata Paul kepada laman web ATP selepas perlawanan.

“Anda tidak boleh memberikan ruang bertemu Alcaraz jika tidak dia akan mengambil kesempatan.
 

“Jadi anda benar-benar perlu bermain dengan baik dan memastikan setiap pukulan yang berkualiti. Itulah perbezaan hari ini.”

Dalam satu lagi kekecewaan, Alex De Minaur menewaskan pemain nombor tiga dunia, Daniil Medvedev dalam straight set.

 

Advertisement

Must Watch Video