SUKAN LAIN
Terbuka Itali: Kvitova bangkit atasi Linette
Petra Kvitova bangkit daripada permulaan mengecewakan untuk mengatasi Magda Linette dalam pusingan pertama Internazionali BNL d'Italia semalam.
Linette memerlukan 31 minit untuk memenangi set pertama di Rome, tetapi pemain nombor 10 dunia, Kvitova bangkit untuk menang 1-6 6-0 6-2.
Juara grand slam dua kali, Kvitova, melakukan 16 unforced error dalam set pertama, namun bangkit dan membuktikan kemampuan bagi mendapatkan tempat bertemu Vera Zvonareva dalam pusingan kedua.
Pilihan ke-11 Republik Czech berkata, "Saya bermula teruk dalam set pertama. Saya terlepas hampir setiap perkara. Di gelanggang, bola melantun di semua tempat. Keadaan akan berangin. Saya hanya perlu menyesuaiakan diri dengan semua perkara.
"Saya mula mendapat rentak dalam set kedua sebelum bermain dengan cemerlang."
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Mental steel from the No.11 seed.<br><br>?? <a href="https://twitter.com/Petra_Kvitova?ref_src=twsrc%5Etfw">@Petra_Kvitova</a> turns things around against Linette to progress ?<a href="https://twitter.com/hashtag/IBI21?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#IBI21</a> <a href="https://t.co/5HgHBgkssR">pic.twitter.com/5HgHBgkssR</a></p>— wta (@WTA) <a href="https://twitter.com/WTA/status/1391718811720589314?ref_src=twsrc%5Etfw">May 10, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>