Skip to main content

Hoki

Piala Sultan Azlan Shah: Akhimullah optimis manfaat peluang bantu The Speedy Tigers

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

akhimu.jpg
Penyerang hoki negara, Akhimullah Anuar Esook, optimis untuk membantu pasukannya menjelang perlawanan kedua The Speedy Tigers berdepan New Zealand malam ini.

Dia beranggapan peluang kedua dan terakhir diberikan oleh ketua jurulatih Sarjit Singh itu akan dimanfaatkan sepenuhnya dengan membantu pasukan melakar kemenangan.

Pemain berusia 24 tahun itu akur akan tanggungjawabnya sebagai penyerang untuk menjaringkan gol malah sedia membantu rakan pasukan untuk menjaringkan gol ketika beraksi di atas padang nanti.

Sepanjang 19 penampilan bersama skuad negara dia telah menjaringkan tiga gol buat Malaysia.

"Sebagai pemain penyerang menjaring gol itu adalah tanggungjawab saya.\



 

"Untuk perlawanan malam ini saya akan cuba sedaya upaya untuk mencari gol dan membantu pasukan untuk memperolehi kemenangan.

"Walaupun saya pemain penyerang jika saya tidak boleh menjaringkan gol mungkin rakan sepasukan saya boleh membantu untuk menjaringkan gol.

Advertisement

Must Watch Video