Skip to main content

E-Sukan

MPLMY S15: Homebois teruskan rekod tanpa kemenangan Ocean Black

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

kp.jpg
Pasukan tangga kedua carta Liga Profesional Mobile Legends Bang Bang (MPLMY) musim ke-15, Homebois berjaya menebus maruah mereka dan meneruskan rekod tanpa kemenangan pasukan Ocean Black.

Setelah ditewaskan Selangor Red Giants.OG Esports 2-0 semalam, Homebois berjaya bangkit dengan kemenangan bersih meraih 3 mata menewaskan Ocean Black 2-0.


 

Ocean Black yang masih gagal meraih sebarang kemenangan pada musim ini sudah tentu bergelut apabila bertemu aura 'Prince of Mage',  Mohammad Lim atau lebih dikenali sebagai Izanami meraih Pemain Paling Bernilai (MVP) untuk aksi itu.

Izanami yang mempertaruhkan hero 'Faramis' dan 'Zhuxin' merekodkan prestasi luar biasa apabila menjalankan tanggungjawabnya sebagai 'Mid Laner' sekaligus mencatat 6 'kills', 2 'deaths' dan 19 'assists' untuk membantu pasukan meraih kemenangan dalam kedua-dua aksi.

Homebois kini sudah mengesahkan slot ke saingan 'Playoffs' dengan merekodkan 20 mata dan berbakikan hanya satu lagi aksi menentang Monster Vicious di minggu terakhir 'Regular Season'.
 

Advertisement

Must Watch Video