Skip to main content

Badminton

Masters Malaysia: Aaron-Wooi Yik tersingkir di tangan beregu Indonesia

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

aaron-wooi-yik.jpg
Beregu lelaki nombor satu negara, Aaron Chia-Soh Wooi Yik, terkandas dalam suku akhir Kejohanan Badminton Masters Malaysia selepas tewas kepada beregu meningkat naik Indonesia, Leo Rolly Carnando-Daniel Marthin, di Arena Axiata, Bukit Jalil sebentar tadi.

Turun selaku pilihan kedua, gandingan juara dunia negara itu, bagaimanapun, bergelut untuk mendapatkan rentak terbaik dan kesilapan sendiri sebelum tewas 18-21 dalam set pertama.

Kesilapan sendiri terus menjadi masalah beregu negara itu dalam set kedua, sekali gus gagal mengheret aksi ke set penentuan dengan kekalahan 19-21 selepas bertarung selama 52 minit.

Tersingkirnya Aaron dan Wooi Yik menyaksikan satu lagu beregu lelaki negara, Man Wei Chong-Tee Kai Wun, dan beregu wanita, Pearly Tan-M.Thinaah, akan mengibarkan cabaran negara di peringkat separuh akhir esok.

Advertisement

Must Watch Video