Misi untuk Goh Sze Fei-Nur Izzuddin layak ke pusingan 16 terbaik Masters China nampaknya terhenti buat beregu lelaki negara dalam tempoh 1 jam 20 minit, apabila tewas buat kali ketiga dalam pertemuan dengan beregu dari Jepun, Akira Koga-Taichi Saito.

Beregu negara bermula baik di permulaan set pertama dengan mendahului lawan 18-15 pada satu ketika sebelum Koga dan Saito rapatkan jurang dengan mengutip dua mata berturut-turut untuk kedudukan 17-18.

Namun dengan ketenangan yang ditampilkan Sze Fei dan Nur Izzuddin mereka Berjaya memastikan kemenangan set ini dengan 23-21.

Sekembalinya di set kedua, Koga dan Saito tampilkan aksi menarik dan mengujakan dengan mendahului beregu negara pada kedudukan 10-8. Aksi kejar mengejar mata berlaku dalam set ini sebelum pasangan negara terpaksa akur tewas 22-24.

Dalam set penentuan skrip sama berulang dengan beregu dari Jepun yang kini huni ranking ke-16 dunia terus berada di depan, 18-12, sebelum Sze Fei-Nur Izzuddin rampas momentum untuk samakan kedudukan kepada 19-19.
Namun nasib nampaknya tidak menyebelahi pasangan negara di ranking ke-24 dunia ini untuk menang set ini sekaligus tewas 19-21.