Skip to main content

Badminton

Lee Chong Wei jadi duta badminton Johor

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

lee-chong-wei.jpg
Pembangunan sukan di Johor terus diperkasakan apabila Datuk Lee Chong Wei akan bertindak sebagai duta sukan Johor. 

Pemangku Sultan Johor, TUnku Ismail Sultan Ibrahim. mengumumkan perancangan pelantikan itu dalam Sesi Soal Jawab Bersama Penyokong JDT di Pusat Latihan JDT, di Padang Seri Gelam, malam tadi.

Legenda badminton dunia itu akan menyertai barisan yang turut terdiri daripada bekas pemain bola sepak Australia, Tim Cahill dan bintang ragbi New Zealand, Sonny Bill Williams. 

“Pendekatan saya untuk program belia untuk anak muda bukan hanya tertumpu kepada bola sepak tetapi semua sukan termasuk badminton, bola keranjang, tinju, dan ragbi,” titah baginda. 

“Datuk Lee Chong Wei akan dilantik sebagai penasihat badminton Johor dan Sonny Bill Williams akan berkhidmat sebagai penasihat ragbi selain menjadi duta ikon sukan Johor.

“Kami mempunyai ramai lagi termasuk Tim Cahill dan Khabib (Nurmagomedov), yang akan membuka gimnasium di sini.




"Semua mereka adalah duta dan ikon sukan Johor. 

"Banyak program akan diperkenalkan untuk belia Johor."
 

Advertisement

Topik Berkaitan

Must Watch Video