Skip to main content

Badminton

Badminton Terbuka Australia: Yew Sin-Ee Yi muncul naib juara

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

ong-yew-sin-teo-ee-yi_1.jpg
Penantian tiga tahun beregu negara, Ong Yew Sin-Teo Ee Yi, untuk menamatkan penantian trofi tidak kesampaian apabila terlepas untuk menggenggam gelaran juara Kejohanan Badminton Terbuka Australia selepas ditundukkan gandingan China, Liu Yuchen-Ou Xuanyi.

Dalam perlawanan akhir sebentar tadi, wakil profesional negara itu yang mengisi tangga kelapan dunia sukar menandingi pencabar yang menghuni ranking ke-14 dunia berkenaan. 

Percubaan Ee Yi-Yew Sin tidak mudah apabila pihak lawan bijak mematahkan pukulan mereka untuk menamatkan set pertama 21-16.

Usaha kebangkitan set kedua menyaksikan kedua-dua seteru itu saling mengejar mata, tetapi beregu negara tersebut terpaksa akur apabila Yu Chen-Xuan Yi mempamerkan permainan lebih kemas untuk memuktamadkan kejuaraan dalam tempoh 44 minit menerusi kemenangan 22-20.





 

Advertisement

Topik Berkaitan

Must Watch Video