Skip to main content

Sepak Takraw

Emas Anuar STL: Negeri Sembilan Antlers bangkit kecewakan KL Thunder

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

haziq.jpg
Negeri Sembilan Antlers meletakkan Kuala Lumpur (KL) Thunder di laluan sukar Grand Prix (GP) Terengganu sebentar tadi. 

Begitupun, tiada jalan mudah buat mereka merekodkan kejayaan ketika membuka kempen pusingan kedua Divisyen Premier Emas Anuar Sepaktakraw League (STL) itu di Stadium Tertutup Gong Badak sepanjang minggu ini. 

Servis konsisten daripada Haziq Nizam menjadi modal utama untuk memerangkap juara GP Selangor musim ini itu dalam aksi tiga set. 

Dia tampil mencabar tekong utama kebangsaan, Syahir Rosdi, apabila kedua-dua pasukan saling bertukar mata dalam set pertama hingga terikat 9-9 sebelum KL Thunder mengorak kemenangan awal 15-10.




Situasi hampir serupa berlaku dalam set kedua dan giliran Negeri Sembilan yang berjuang hebat pula mendominasi 15-11. 

Memasuki babak mendebarkan itu dengan prestasi memberangsangkan termasuk menenggelam tekong KL Thunder, Muhammad Zarif Marican Ibrahim Marican, untuk titik tolak kepada kejayaan mereka.

Aksi goyah set ketiga itu memaksa Syahir kembali dipertaruhkan tetapi Negeri Sembilan mengekalkan kelebihan mereka untuk menutup permainan 15-9.





 

Advertisement

Must Watch Video