BOLA SEPAK
Sentuh alat kelamin pemain lawan, pemain Barcelona bakal diambil tindakan
Kelab bola sepak Sepanyol, Espanyol, mahu mengambil tindakan ke atas pemain Barcelona, Mapi León, selepas dia dituduh menyentuh lawan secara tidak wajar Daniela Caracas semasa perlawanan Liga F.
Insiden tersebut berlaku 15 minit selepas sepak mula pertembungan antara kedua-dua pasukan itu.
🚨🇪🇸 COMUNICADO OFICIAL del Espanyol sobre un gesto de Mapi León contra la colombiana Daniela Caracas durante el derbi catalán:"En una jugada del encuentro, la jugadora del FC Barcelona, María Pilar León, en medio de un forcejeo con nuestra futbolista, Daniela Caracas, realizó… pic.twitter.com/52kWZ1c2sl— Mundo Pelota (@mundopelotanet) February 10, 2025
Rakaman video dari siaran perlawanan itu nampaknya menunjukkan pemain antarabangsa Sepanyol, León menyentuh Caracas di kawasan kelangkang sambil berkata sesuatu kepadanya.
Iklan
Espanyol menyatakan 'sepenuhnya rasa tidak puas hati dan mengecam' terhadap tindakan León, sambil menambah ia menganggap insiden itu sebagai pelanggaran hak pemain terbabit.
Kelab itu menambah ia akan menyokong Caracas sekiranya dia ingin mengambil tindakan undang-undang.
León mengeluarkan kenyataan menafikan sebarang salah laku, mengatakan bahawa 'dalam keadaan apa pun saya tidak akan pernah terfikir untuk menyentuh bahagian sulit mana-mana rakan sekerja wanita saya'.
“Ini adalah tindakan yang kami anggap tidak boleh diterima dan tidak boleh dibiarkan begitu sahaja,” kata Espanyol dalam satu kenyataan.
Perlawanan itu tanpa jaringan pada masa kejadian, dengan Barcelona kemudiannya melakar kemenangan 2-0.
Must-Watch Video