Bintang Liverpool, Trent Alexander-Arnold berkata matlamatnya adalah untuk "memenangi empat piala musim ini", kerana gergasi Eropah itu mahu memberikan pengurus, Jürgen Klopp, pelepasan yang sempurna.

Bercakap kepada Penganalisis Sukan Kanan CNN, Darren Lewis, Alexander-Arnold berkata dia "memberi tumpuan sepenuhnya untuk memenangi setiap trofi yang boleh dijuarai. Matlamat saya adalah untuk beraksi dan memenangi empat gelaran, memenangi empat trofi.”

Liverpool kini bertarung di empat saingan dan kini mendahului Liga Perdana Inggeris dengan dua mata. Ia juga mempunyai perlawanan pusingan 16 terakhir Liga Europa yang akan datang, akan bermain di pusingan kelima Piala FA dan berpeluang memenangi piala dalam perlawanan akhir Piala Carabao pada 25 Februari.

“Hanya beberapa minggu sebelum kami boleh meraih piala pertama,” kata Alexander-Arnold, merujuk kepada perlawanan akhir Piala Carabao menentang Chelsea.

Dari segi liga, Alexander-Arnold mengakui tekanan yang datang dari saingan kejuaraan seperti Arsenal dan Manchester City dan mengakui sangat tidak mungkin pasukannya akan memenangi setiap perlawanan antara sekarang dan akhir musim.

City kini berada di belakang dua mata di tempat kedua tetapi masih kurang satu perlawanan. Sementara itu, Arsenal mengekalkan harapan kejuaraan dengan kemenangan penting 3-1 ke atas Liverpool pada Ahad.

The Gunners kini berada di mata yang sama dengan pasukan Pep Guardiola yang telah bermain jumlah perlawanan yang sama seperti Liverpool.

“Setiap perlawanan mesti dimenangi. Setiap perlawanan adalah satu kemestian untuk menang dan seri pun terasa seperti kekalahan bagi kami.”