LIGA SUPER MSIA
Piala Asia B-23: Lukman Hakim buka pintu warnai Liga-M
Pemain KV Kortrijk, Lukman Hakim Shamsudin, tidak berselindung sedang mempertimbangkan untuk kembali ke kancah Liga Malaysia (Liga-M) sebagai pemain pinjaman.
Nama bekas graduan Akademi Pembangunan Bolasepak Negara (NFDP) itu tenggelam akhir-akhir ini, secara tidak langsung menimbulkan dilema kepadanya berikutan kurang menyerlah di atas padang selain kurang minit permainan.
Jika pertimbangan Lukman Hakim kembali membawa pemain ini ke Liga-M, ia lebih baik demi peluang beraksi lebih tinggi.
Iklan
"Saya masih terikat dengan kontrak bersama Kontrijk tapi bulan depan mungkin akan ada perubahan.
"Saya masih ada semusim lagi di sana jadi kalau saya ke mana-mana sekalipun, saya akan pergi sebagai pemain pinjaman," katanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) hari ini.
Malah, penyerang remaja itu mengakui lebih tenang tanpa tumpuan berlebihan terhadapnya tetapi jika ia terus dibiarkan, itu bukan petanda yang baik buat kariernya.
"Saya akui lebih suka keadaan tenang seperti ini.
"Jangkaan seperti itu memang agak tertekan tapi tiada masalah bagi saya," katanya.
Dia kini di samping barisan 24 pemain B-23 tahun negara bertolak ke China hari ini bagi mengharungi dua aksi persahabatan sebagai persediaan sebelum ke Piala Asia B-23, April tahun depan
Must-Watch Video