Skip to main content

Bola Sepak

Piala AFC B-23: Indonesia ujian pertama anak buah Elavarasan

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

e-elavarasan-2023.jpg
Jurulatih skuad B-23 negara, E Elavarasan, menjelaskan masalah sama masih membelenggu skuad remaja menjelang pertembungan Kumpulan B, Piala AFC B-23 dengan Indonesia, esok. 

Ironinya, bahang kejohanan di Rayong, Thailand itu, yang sepatutnya dirasai sebelum sepak mula meleset berikutan isu tiada pemain utama.

Ditambah lagi dengan kenyataan Elavarasan dalam sidang media rasmi seolah-olah sudah mempersiapkan alasan awal andai perjuangan selama 90 minit, esok, berakhir dengan kekalahan.

Bahkan, senario yang mencerminkan kemelut yang dihadapi mereka ketika mengharungi Piala AFF lalu kian memuncak.





Jika sebelum ini ia melibatkan persiapan Kejohanan AFF peringkat senior dan kali ini giliran Elavarasan turut pening kepala.

Sekali lagi pasukan kendaliannya dalam kempen Thailand kali ini tanpa pemain utama gagal diselesaikan dengan kelab. 

"Kejohanan (Liga Malaysia) masih berjalan jadi kami tidak dapat pilih pemain yang dikehendaki. 

"Kami menghormati setiap pasukan yang menyertai mana-mana kejohanan.

"Setiap kejohanan memberikan pengalaman baru untuk bagaimana meningkatkan diri sendiri," katanya dalam sidang media hari ini. 
 

Advertisement

Must Watch Video