Skip to main content

Bola Sepak

Pasukan Abuja, JKU diserang ribuan lebah ketika ligat beraksi

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

abuja.jpg
Perlawana pramusim antara pasukan Abuja City dan JKU terpaksa dihentikan seketika susulan diserang ribuan lebah ketika perlawanan berlangsung di Stadium Kwaraa, Tanzania, Jumaat lalu.

Dalam satu video yang tular menyaksikan semua pemain, staf kejurulatihan kedua-dua pasukan termasuk jurukamera dan pengadil perlawanan terpaksa meniarap di atas padang dan terpaksa berlindung bagi mengelakkan diri daripada sengatan lebah.


 


Begitupun, perlawanan masih tetap memberikan sokongan di tempat penonton ketika serangan lebih itu berlaku, dan terus memberikan sokongan sebaik perlawanan bersambung dan keadaan kembali reda.








Perlawanan itu berakhir dengan kemenangan 2-1 berpihak kepada Abuja City hasil jaringan Ezra Maren dan Oscar Otu menewaskan pasukan tuan rumah.
Football

Semangat Bola Tak Pernah Padam

Main lebih yakin dengan kasut bola ringan & tahan lama. Sesuai untuk semua peringkat pemain.


Dapatkan Sekarang

Advertisement

Topik Berkaitan

Must Watch Video