Skip to main content

Bola Sepak

Liga Super: Kehilangan Wan Rohami beri kesan buat KL City

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

kl.jpg
Penang difahamkan bersetuju untuk melantik Wan Rohaimi Wan Ismail selaku ketua jurulatih bagi mengharungi baki saingan Liga Super Malaysia susulan Akmal Rizal Ahmad Rakhli direhatkan, bulan lalu.

Situasi tersebut sememangnya memberi kesan buat pasukan Kuala Lumpur City khususnya jurulatih, Miroslav Kuljanac, dalam misi menyediakan skuad menjelang perlawanan seterusnya dalam kempen Piala Malaysia, bulan ini.

Juara edisi 2021 yang menewaskan Johor darul Ta'zim (JDT) di pentas akhir itu akan bertemu Kedah Darul Aman di pusingan 16.

 

"Saya mengucapkan terima kasih kepada Wan Rohaimi atas usahanya terhadap kelab ini. Dalam tempoh lapan bulan ini, kami bekerja dengan baik tetapi itulah lumrah sebagai seorang manusia untuk memilih perkara yang lebih baik pada masa depan.

"Selamat maju jaya kepadanya. Saya akan berbincang dengan pihak pengurusan bagi mendapatkan pengganti untuk mengisi kekosongan yang ditinggalkan itu.

"Kami tetap akan bermain dengan pasukan terbaik dan mencuba untuk menang dalam semua aksi Piala Malaysia musim ini," katanya kepada wartawan Astro Arena, Zulhelmi Zainal Azam.

Advertisement

Jadual

competition-logo
Liga Super Malaysia
Gameweek 11 of 26
Jumaat, 05 Dis
09:00 PM
Terengganu FC-team-logo Terengganu FC
Kuching City FC-team-logo Kuching City FC
Sabtu, 06 Dis
05:00 PM
PDRM FC-team-logo PDRM FC
Sabah FC-team-logo Sabah FC
08:30 PM
Melaka FC-team-logo Melaka FC
Negeri Sembilan-team-logo Negeri Sembilan
Ahad, 07 Dis
08:15 PM
DPMM FC-team-logo DPMM FC
Imigresen FC-team-logo Imigresen FC
09:00 PM
Penang FC-team-logo Penang FC
Selangor FC-team-logo Selangor FC
Rabu, 17 Dis
09:00 PM
Kuala Lumpur City FC-team-logo Kuala Lumpur City FC
Johor Darul Ta'zim FC-team-logo Johor Darul Ta'zim FC

Must Watch Video