Skip to main content

Bola Sepak

Kelayakan Piala Dunia: Patrick Kluivert panggil Beckham sertai Indonesia

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

patrick1.jpg
Indonesia mahukan yang terbaik demi menghadapi perlawanan dalam Kelayakan Piala Dunia 2026, memandangkan pasukan itu memerlukan kemenangan untuk mencerahkan peluang ke kejohanan paling berprestij itu tahun depan. 

Ketua jurulatih kelahiran Belanda, Patrick Kluivert, memanggil penyerang Persib Bandung yang baru memenangi kejuaraan liga utama Indonesia, Beckham Putra, untuk menggalas peranan membantu Sang Garuda mencapai misi yang ditetapkan tersebut. 

Kemasukan tonggak berusia 23 tahun itu menggantikan pemain tempatan, Septian Bagaskara, yang mengalami kecederaan, sekali gus digugurkan daripada kem kebangsaan. 

 

Beckham Putra sudah melakukan 29 penampilan bersama pasukan bimbingan Bojan Hodak dan menjaringkan enam gol, musim ini. 

Kehadirannya sudah pasti memberi nilai tambah buat Indonesia untuk mencuri mata menentang dua pasukan tersebut.

Advertisement

Must Watch Video