Skip to main content

Bola Sepak

Kami jauh ketinggalan -- Mauricio Pochettino akui Chelsea sukar capai 'KPI'

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

2_74946298.jpg
Mauricio Pochettino mengakui Chelsea gagal untuk memenuhi jangkaan pramusim selepas ketinggalan dalam perebutan kejuaraan Liga Perdana Inggeris.

Chelsea kini ketinggalan 14 mata di belakang pasukan empat teratas - kedudukan yang tidak ada dalam agenda Pochettino untuk musim pertamanya mengetuai kelab itu.

“Kami begitu jauh daripada sasaran. Sasaran kami adalah untuk berada di atas, walaupun tiada siapa yang mempercayai kami. Tetapi dalam keadaan itu, pasukan berjuang untuk perkara yang berbeza.

“Kami adalah Chelsea kerana sejarah kami menuntut untuk berada di puncak. Pada masa ini, sebagai realistik, kami perlu meningkatkan cara kami bersaing jika kami mahu memenangi lebih banyak perlawanan.

“Kami perlu bersaing lebih baik. Saya rasa prestasi dari awal musim tidaklah teruk dan boleh katakan ia sangat bagus. Tetapi dari segi persaingan, kami berada di bawah. Itulah sebabnya kami tidak berada dalam kedudukan yang lebih baik dalam jadual,” katanya.

Pochettino berkata, para pemain Chelsea perlu untuk memperbaiki setiap aspek permainan dan bersaing dengan baik dalam setiap perlawanan.

“Dalam bola sepak anda perlu mempunyai pengetahuan, kualiti, persediaan. Tetapi, dalam 90 minit, anda perlu bersaing. Anda perlu menunjukkan cara anda bermain bola sepak.

"Kami perlu menambah baik aspek itu dan ia tentang mempunyai semua pemain dalam keadaan cergas," katanya.-Sinar Harian
 
 

Advertisement

Topik Berkaitan

Must Watch Video