EPL
Guardiola label Jack Grealish 'manusia luar biasa'
Pep Guardiola melabel Jack Grealish sebagai 'manusia luar biasa' selepas pemain tengah itu mendedikasikan golnya menentang Leicester City pada ulang tahun ke-25 pemergian adiknya.
Grealish menjaringkan gol Liga Perdana Inggeris pertamanya sejak Disember 2023 ketika City menewaskan Leicester 2-0 di Stadium Etihad awal pagi tadi.
Permainan itu dimainkan pada ulang tahun kematian abangnya dan selepas itu pemain berusia 29 tahun itu menyiarkan di media sosial, "Bersama saya sentiasa, terutamanya hari ini. Gol ini untuk awak, Keelan."
Keelan baru berusia sembilan bulan ketika dia meninggal dunia pada April 2000, ketika Jack baru berusia empat tahun.
“Jack adalah manusia yang luar biasa,” kata Guardiola.
"Saya tidak tahu [mengenai ulang tahun itu]. Saya tidak dapat bayangkan betapa sukarnya untuk ibu dan ayah, kakaknya dan semua keluarga.
"Bagus kerana hari ini dia mengingatinya. Saya pasti mereka ingat setiap hari. Dia menjaringkan gol dan membuat permainan yang bagus."
Ia adalah gol liga pertamanya musim ini selepas kempen yang mengecewakan kerana kecederaan.