Skip to main content

Bola Sepak

Dion Cools rekod larian terpantas buat Cerezo Osaka

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

dion-cools.jpg
Bek kanan Harimau Malaya, Dion Cools, mencatatkan larian terpantas ketika pasukannya, Cerezo Osaka, terikat 3-3 dengan Shonan Belmare dalam aksi J-League 1 di Stadium Hiratsuka Kyujo semalam.

Dalam perlawanan itu, Cools memulakan saingan liga buat kali pertama sebagai kesebelasan utama sebelum dikeluarkan pada minit ke-71.

Berdasarkan perkongsian Cerezo, Cools pada satu ketika dalam perlawanan itu mencatatkan larian terpantas dengan kelajuan 34km/j.

Ia merupakan kali kedua Cools diletakkan dalam kesebelasan utama sejak diumumkan sebahgai pemain baru Cerezo bulan lalu.

Terdahulu, pemain berusia 29 tahun itu beraksi penuh selama 90 minit untuk membantu Cerezo mencatatkan kemenangan 2-0 ke atas Tokushima Vortis dalam aksi pusingan ketiga Japan Emperor's Cup di Stadium Pocarisweat pada Rabu lalu.
   

Advertisement

Must Watch Video