Skip to main content

Bola Sepak

EURO 2024: Kerana Kroos, Pedri harus lupakan baki perlawanan

Ikuti perkembangan sukan terkini di saluran WhatsApp Astro Arena

pedri.jpg
Pegawai perubatan pasukan Sepanyol telah mengesahkan bahawa bintang Barcelona, Pedri, akan terlepas baki saingan Euro 2024 selepas mengalami kecederaan lutut ketika menentang pasukan tuan rumah, Jerman, dalam perlawanan suku akhir, Jumaat lalu.

Pemain berusia 21 tahun itu sekadar beraksi selama lapan minit sahaja ekoran menerima terjahan serius daripada legenda Real Madrid, Toni Kroos.

Juara Piala Dunia 2010 itu mencatatkan kemenangan 2-1 melalui pemain gantian, Dani Olmo dan Mikel Merino selepas skuad kendalian Juliann Nagelsmann itu mengheret La Roja ke masa tambahan.

 
Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh laman rasmi Sepanyol, pemain muda berbakat itu menerima kecederaan lutut terseliuh gred dua yang memaksanya untuk melupakan baki permainan menentang Perancis dalam aksi separuh akhir, Selasa ini. 

Advertisement

Must Watch Video